Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Παναγιώτης Νάκας: Πάντα θα διεκδικούμε για το καλό του ποδοσφαίρου



παντελης χατζηστυλιανος6:00 μ.μ.0
Πρόκειται για έναν από τους πιο καταξιωμένους επιχειρηματίες της περιοχής μας. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με το όνομα της επιχείρησής που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια στο Αγρίνιο. Γεννημένος στην Παλαιομάνινα ο Παναγιώτης Νάκας ή για πολλούς "ΤΟΜΠΡΑΣ" ασχολείται χρόνια με τον αθλητισμό στην περιοχή και την Κυριακή διεκδικεί θέση στην Εξελεγκτική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό της Παναιτωλοακαρανανικής Κίνησης Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της Α.Ε. Αγίου Δημητρίου μίλησε στο olatagoal.gr για τις επερχόμενες εκλογές της Ένωσης, τις κινήσεις που θα προωθήσει στο τοπικό ποδόσφαιρο η παράταξή του που στηρίζει για την προεδρία το Νικόλαο Χολέβα και για τη διάθεση που έχει για να προσφέρει στον αθλητισμό. Αναφέρθηκε στις αλλαγές που χρειάζονται και στις οποίες θα δοθεί βαρύτητα, στο θέμα της διαιτησίας, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επαναδραστηριοποίησης σε άλλα αθλήματα, όπως έκανε στο παρελθόν με το χάντμπολ γυναικών. Μιλάει επίσης για την ομάδα του, τηνομάδα της Φλόγας Παλαιομάνινας που θέλει να τη δει ψηλότερα, καθώς αγαπάει πολύ το χωριό του και ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση εκλογής θα διεκδικεί με την παράταξή του πράγματα για το καλό του ποδοσφαίρου.  

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πως αποφασίσατε να είστε υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΣΝΑ;
Καταρχήν ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον αθλητισμό σαν παράγοντας και στον ΟΤΕ όπου δουλεύω στα Συμβούλια πολιτιστικών και θέλω πάντα να προσφέρω. Όταν μαζευτήκαμε οι παράγοντες για να κάνουμε κάτι καινούριο αποφάσισα πως μπορούσα να βοηθήσω. Έτσι επέλεξα να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της Ένωσης και να προσφέρω όπου μου ζητηθεί.

Πως έγινε η επιλογή της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου;
Γνωρίζω τους ανθρώπους που είναι στην Κίνηση και ξέρω ότι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και το αγαπούν ανιδιοτελώς. Θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου και σε αυτό με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Επί της προεδρίας του Παναγιώτη Παπαχρήστου υπήρξαν θετικές κινήσεις που βοήθησαν το τοπικό ποδόσφαιρο;
Υπάρχουν αλλαγές. Κοιτάμε το πριν σίγουρα, αλλά στόχος μας είναι το μέλλον. Χρειάζονται αλλαγές που θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρο. Αλλαγές σε γήπεδα, σε αποδυτήρια, σε Ακαδημίες. Θέλουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και αλλαγές που θα βοηθήσουν τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα και ενός πρωταθλήματος συνολικά.

Ασχολείστε χρόνια συνολικά με τον αθλητισμό. Ποια είναι τα πράγματα που σας "ενοχλούν";

Είναι πράγματα που με προβληματίζουν. Οι συνθήκες που διεξάγονται οι αγώνες, οι εγκαταστάσεις, η διαιτησία. Στο τελευταίο θέμα θέλω να σταθώ γιατί πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Και υπήρχαν διαιτητές που και στις εκλογές αναμείχθηκαν στο ποιος θα βγει πρόεδρος. Είναι ένα θέμα στο οποίο στέκομαι πολύ, γιατί οι διαιτητές πρέπει να είναι ουδέτεροι και να αποδίδουν δικαιοσύνη. Να κερδίζει η καλύτερη ομάδα.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει είναι για την παρουσία διαιτητών στη συνάντηση της παράταξης του κυρίου Παπαχρήστου;
Αυτό είναι κοινό μυστικό. Εμείς θέλουμε τους διαιτητές ουδέτερους. Να είναι απόλυτα δίκαιοι και να μην ασχολούνται με προέδρους και ομάδες. Αν συμβεί αυτό κινδυνεύει η αξιοπιστία των πρωταθλημάτων.

Απορρίπτετε τον ισχυρισμό ότι οι υπεύθυνοι της διαιτησίας ήταν εκεί γιατί ήταν αρωγοί στην ομαλή λειτουργία των πρωταθλημάτων;
Δεν τον απορρίπτω. Σίγουρα έχει βάση κάτι τέτοιο. Αλλά κι εμείς ήμασταν συμμέτοχοι. Γιατί δεν ήρθαν και στην παρουσίαση της παράταξής μας να στηρίξουν και εμάς; Και οι δύο παρατάξεις έχουν μέσα ανθρώπους των ομάδων.

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τους υποψήφιους της πλευράς του κυρίου Παπαχρήστου;

Οι εκλογές δε θα χαλάσουν τις σχέσεις κανενός. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα αλλάξουν οι σχέσεις μας. Οι εκλογές είναι την Κυριακή. Μετά όλοι είμαστε φίλοι και δουλεύουμε για το καλύτερο.

Η επόμενη μέρα για σας αν εκλεγεί η Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση και ο Νικόλαος Χολέβας;

Θα μαζευτούμε όλοι οι πρόεδροι μαζί να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρό μας και οι πρόεδροι. Γιατί κακά τα ψέματα οι παράγοντες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και πρέπει να το δούμε αυτό. 

Αν δε συμβεί αυτό και εκλεγεί η παράταξη του κυρίου Παπαχρήστου;
Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή υπάρχει η νίκη και η ήττα. Θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά ξέρουμε να χάνουμε με αξιοπρέπεια. Θα είμαστε εκεί πάντα για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα είμαστε δίπλα στα θετικά, αλλά κόντρα στις αδικίες.

Ποιες είναι οι προτάσεις που κάνετε συνολικά και θα υλοποιήσετε σε περίπτωση εκλογής;
Είπαμε και πριν κάποια. Γήπεδα, αποδυτήρια, συνθήκες. Να λύσουμε αυτά τα προβλήματα όλοι μαζί. Όλοι οι πρόεδροι να καθίσουμε μαζί και να δούμε ποιο είναι το αύριο που θέλουμε στο ποδόσφαιρό μας.

Στο συνδυασμό σας υπάρχουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Μπορούν να βοηθήσουν σε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο συνολικά;
Το ότι είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες σημαίνει ότι δούλεψαν πολύ, με σχέδιο και έφτασαν στην καταξίωση. Είναι θετικό αυτό και μπορεί να εγγυηθεί σωστές ιδέες και σχέδιο και στο ποδόσφαιρο. Και εμείς οι πρόεδροι θα τους καθοδηγούμε, θα τους ενημερώνουμε και θα τους βοηθάμε για το καλό του ποδοσφαίρου μας. Θα είμαστε πάντα δίπλα και θα έχουμε συνεχή συνεργασία.

Εσείς έχετε ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε αυτό;
Είχα ασχοληθεί και με το χάντμπολ γυναικών όταν ανέβηκε στην Α1 Κατηγορία, έχω ασχοληθεί με ομάδες ποδοσφαίρου του ΟΤΕ, όπου είχα φτάσει στη θέση του αντιπροέδρου στη Πολιτιστική Ένωση Εργαζομένων ΟΤΕ Ελλάδος και υπήρχαν σε όλες τις πόλεις ποδοσφαιρικές ομάδες και φυσικά τώρα στην ΑΕ Αγίου Δημητρίου. Έχω ασχοληθεί χρόνια με τον αθλητισμό, γιατί θέλω να προσφέρω στα νέα παιδιά.

Η ομάδα σας είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι τα στοιχεία που συντελούν στο γεγονός αυτό;
Η ομάδα στηρίζεται σε δικά της παιδιά. Σε παιδιά του Αγίου Δημητρίου. Στόχος μας είναι να είμαστε σταθερά στην πρώτη τετράδα της Κατηγορίας και να παίζουν παιδιά μας. Εδώ και δύο μήνες έχουμε 6 - 7 μικρά παιδιά που προπονούνται συνεχώς και θα στελεχωθούν με κάποια πιο έμπειρα και θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Υπάρχουν αρκετοι ποδοσφαιριστές και στην ομάδα και στις προπονήσεις. Που οφείλεται αυτό;

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα και είναι δίπλα της. Όλοι οι παράγοντες είναι εκεί για να προσφέρουν και να βοηθάνε τα παιδιά που αγωνίζονται για τη φανέλα της ομάδας μας.

Έχετε φιλοδοξία να ανέβει στην Α΄ Κατηγορία;
Όπως είπα στηριζόμαστε στα δικά μας παιδιά. Αν μπορέσουμε και με λίγη βοήθεια από άλλους παίκτες να το πετύχουμε εννοείται πως δε λέμε όχι. Πρωταρχικός στόχος είναι να αγωνίζονται αυτά τα παιδιά που έχουν δυνατότητες. Και όπως είπα και πριν με δικαιοσύνη.

Φοβάστε ότι μπορεί η διαιτησία να αδικήσει μια ομάδα που στηρίζει την παράταξή σας όπως γράφτηκε σε δημοσίευμα;

Δεν το φοβόμαστε αυτό. Πρώτα απ' όλα γιατί είμαστε αισιόδοξοι πως η παράταξή μας θα κερδίσει τις εκλογές. Δε θα αφήσουμε κανέναν να λειτουργήσει άδικα. Στα γήπεδα θα υπάρχουν κάμερες, φωτογράφοι και πιστεύω θα έχουμε δίκαιο πρωτάθλημα.

Το επίπεδο της διαιτησίας μας είναι καλό, καθώς έχουμε αρκετούς σε επαγγελματικές κατηγορίες και διατητές που σφυρίζουν σε σημαντικούς αγώνες;
Το επίπεδο είναι καλό. Δε θέλω να μιλήσω προσωπικά για κάθε διαιτητή που βρίσκεται σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά έχουμε καλούς διαιτητές. Κάνουν τη δουλειά τους τα παιδιά και πάνε ψηλά.

Υπάρχει πιθανότητα να δραστηριοποιηθείτε σαν παράγοντας σε άλλα αθλήματα, όπως έγινε με το χάντμπολ γυναικών;
Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν θα κάνω και κάτι άλλο. Υπάρχει η πιθανότητα και η σκέψη να βοηθήσουμε ξανά το χάντμπολ γυναικών. Και φυσικά να βοηθήσουμε και ομάδες. Αγαπάμε τον αθλητισμό και όπου υπάρχει δυνατότητα θα προσφέρουμε. 

Κατάγεστε από την Παλαιομάνινα. Νιώθετε περήφανος που η Φλόγα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α΄ Κατηγορία;
Εννοείται πως είμαι περήφανος για την ομάδα του χωριού μου. Παρότι ζω στο Αγρίνιο, είμαι από την Παλαιομάνινα και αγαπώ το χωριό μου. Θέλω να δούμε τη Φλόγα πιο ψηλά και το γεγονός αυτό θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα. 

Ποια είναι τα πράγματα που θέλετε να δείτε και ονειρεύεστε στο τοπικό ποδόσφαιρο;
Θέλω να δω τα γήπεδα γεμάτα μικρά παιδιά. Να είμαστε αγαπητοί στα παιδιά και να τα φέρουμε στα γήπεδα. Σε σωστές συνθήκες και σε υγιές περιβάλλον.

Το επίπεδο του αθλητισμού συνολικά στο Νομό πως το θέλετε;

Το μεγάλο θέμα μας είναι τα γήπεδα. Δεν έχουμε γήπεδα να παίξουμε μπάσκετ, χάντμπολ, όλα. Δεν επιτρέπεται να έχουμε ένα κλειστό και να στάζει, δεν επιτρέπεται να έχουμε γήπεδα χωρίς χορτάρι ή χωρίς αποδυτήρια. Πρέπει να πιέζονται οι δήμαρχοι συνεχώς από τις Διοικήσεις για να κάνουν πράγματα. Όταν ήμουν πρόεδρος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο ήμουν συνεχώς στους αντιδημάρχους για θέματα που υπήρχαν.

Δηλαδή σε περίπτωση εκλογής θα είναι μια προεδρία που θα "μπει στη μύτη" των Αρχών;
Ναι. Θα είμαστε κάθε μέρα εκεί για το καλό του ποδοσφαίρου και των παιδιών μας. Σε δημάρχους, περιφερειάρχες, βουλευτές παντού. Θα διεκδικούμε για το ποδόσφαιρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου