Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το πρόγραμμα του Πανηγυριού του Αη – Συμιού 2014

Οι Αρχές και ο Λαός του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα γιορτάσουν από το Σάββατο 7 μέχρι την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 το Παραδοσιακό Εθνικό – Θρησκευτικό πανηγύρι του Αη – Συμιού.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 7 Ιουνίου 2014
Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση της Ιεράς Πόλεως. Το βράδυ οι παρέες των αρματωμένων και των καβαλαραίων συγκεντρώνονται και γλεντούν στα στέκια τους.
Κυριακή 8 Ιουνίου 2014
Το πρωί οι καπεταναίοι και οι καβαλαραίοι μαζεύουν τις παρέες τους ντυμένοι με τον ντουλαμά και την ασημένια αρματωσιά οι πρώτοι και στ΄άλογά τους οι δεύτεροι και αρχίζουν το γλέντι. Στις 7:30 μ.μ όλες οι παρέες συγκεντρώνονται μπροστά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, προσεύχονται και παίρνουν τη σημαία των Εξοδιτών από τον εφημέριο του Ιερού Ναού. Στις 8:30 τελείται τρισάγιο στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων, παρουσία των Αρχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της πόλης και ξεκινούν για το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών διασχίζοντας την πόλη, χορεύοντας με τα νταούλια και τους ζουρνάδες. (Οι επίσημοι προσκεκλημένοι παρακαλούνται να προσέλθουν στον Κήπο των Ηρώων). Το γλέντι συνεχίζεται όλη τη νύχτα στο ιστορικό μοναστήρι.
Δευτέρα 9 Ιουνίου
Το πρωί τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Συμεών. Επίσης Θεία Λειτουργία τελείται και στον Ιερό Ναό της Αγία Τριάδας στην Κλείσοβα. Στις 10:00 π.μ. ψάλλεται τρισάγιο στο Μεγάλο Σταυρό, μνημείο των πεσόντων κατά την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου και γίνεται κατάθεση στεφάνων από τους: Ανώτερο Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αστυνομικό Δ/ντή Αιτωλίας, Δ/ντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, Λιμενάρχη Μεσολογγίου, Συλλόγους πανηγυριστών Ι.Π. Μεσολογγίου και Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών». Το πανηγύρι συνεχίζεται στον Αη - Συμιό. Το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. επιστρέφουν οι πανηγυριστές στην πόλη και το γλέντι συνεχίζεται όλη τη νύχτα.
Τρίτη 10 Ιουνίου 2014
Στις 7:30 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στη Μάχη της Κλείσοβας στο ιστορικό νησάκι. Συμμετέχει ο Σύλλογος «Οι φίλοι της Λιμνοθάλασσας». οι Αρχές, οι Πανηγυριστές και ο Λαός της πόλης, θα μεταφερθούν στην Κλείσοβα με γαίτες και πριάρια,. Τη Δευτέρα από 7:15 έως 8:00 π.μ. και την Τρίτη από 7:00 έως 7:30.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι Αρχές και ο Λαός της πόλης. Τελετάρχη ορίζουμε τον Δημοτικό Υπάλληλο κ. Ελευθέριο Γυφτογιάννη.
Ιερή Πόλη Μεσολογγίου 15 Μαΐου 2014.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου 
Παναγιώτης Κατσούλης
Οι Αη – Συμιώτες Πανηγυριστές
http://www.aitosports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου