Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Χρήστος Κουτσομπίνας: «Και πώς να πάμε για πρωτάθλημα;» allsportsagrinio.gr

koytsompinas





Συνέντευξη για όλους και για όλα παραχώρησε ο Χρήστος Κουτσομπίνας, πρόεδρος της Φλόγας Παλαιομάνινας στο allsportsagrinio.gr και το agriniovoice.grΟ κ. Κουτσομπίνας ήταν σαφής ως προς τις προθέσεις της ομάδας του, ξεκαθαρίζοντας ότι «υπάρχουν πολλές άλλες παραδοσιακές δυνάμεις, οι οποίες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Η Φλόγα είναι ένα μικρό χωριό χωρίς γήπεδο και χωρίς κόσμο. Πώς θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;»
Ο κ. Κουτσομπίνας μίλησε αναλυτικά για τις εκλογές στην ΕΠΣΝΑ, τη συμμετοχή εκπροσώπου του στην Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση, για τους διαιτητές, για τους στόχους της ομάδας του, για το γήπεδο στην Παλαιομάνινα, για τον Παναιτωλικό και την Εθνική ομάδα.
Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Φλόγας Παλαιομάνινας για τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΠΣΑ…

Για τις εκλογές στην ΕΠΣΑ:

«Πρέπει να κρατήσουμε τις εκλογές σε έναν ήπιο τόνο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε παλιές και υπόγειες μεθόδους… Αυτός που είναι να ψηφιστεί, θα ψηφιστεί και θα πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι. Αλλά αυτός που θα ψηφιστεί, θα πρέπει και να προσφέρει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τα σωματεία.
Το ποδόσφαιρο άλλωστε θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Εμείς απλώς θέλουμε από τον οποιοδήποτε πρόεδρο και την οποιαδήποτε Ένωση να κοιτάει το καλό του αθλήματος.
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες στην Ελλάδα, πόσο μάλλον του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. Πρέπει και μπορεί όμως να βρεθεί λύση, ώστε να διατηρούνται οι ομάδες στην ΕΠΣΝΑ».

Για την Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση:

«Η Κίνηση ξεκίνησε πριν 3 χρόνια. Δεν την στήριξα από την αρχή. Με καλέσανε, όπως όλους τους υπόλοιπους προέδρους και αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά, αλλά ΔΕΝ είμαι πρωτεργάτης. Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι πέρασαν “γραμμή” ότι η Κίνηση είναι του Κουτσομπίνα και είπαν σε κόσμο να μην περνάει από το μαγαζί μου! Εγώ είμαι ένας απλός πρόεδρος και απλώς διάλεξα να στηρίξω μία από τις υποψήφιες παρατάξεις. Τίποτα περισσότερο…
Η Κίνηση έχει νέες και καλές ιδέες. Γνωρίζει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, όπως και εμείς οι πρόεδροι. Υπάρχουν πολλά προβλήματα να λυθούν, όπως το ιατρικό, το γηπεδικό, το διαιτητικό κλπ…
Στην Κίνηση με εκπροσωπεί ο Γιάννης Ναούμης, ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας όσο μπορούμε. Έχουμε καταθέσι και τις προτάσεις μας, αλλά δεν υπάρχουν προσωπικά συμφέροντα!
Η Κίνηση άλλωστε απαρτίζεται από αξιόλογα άτομα, τα οποία θέλουν να προσφέρουν».

Για τη νυν διοίκηση της ΕΠΣΑ:

«Ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΠΣΑ, ούτε επεδίωξα ποτέ κάτι ευνοϊκό για την ομάδα μου ή οτιδήποτε. Αν υπάρχει κάποιος με στοιχεία που λένε το αντίθετο, ας τα πει.
Ωστόσο, δεν κατάλαβα γιατί η έταιρη παράταξη δεν κάλεσε 10 ομάδες του Νομού… Ως προς τι αυτή η επιλεκτική πρόσκληση; Η Ένωση είναι των παραγόντων και όσοι είναι εκεί, βρίσκονται από εμάς. Θα έπρεπε να μας καλέσουν όλους, να δούμε τι έχουν να πουν…
Πρέπει εδώ να σημειώσω ότι ο κ. Παπαχρήστος έστειλε επιστολή στον Αχελώο ότι “δεν ξέρουν και καλά ποιος είναι πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης και ότι γίνεται για διαφημιστικούς λόγους”.
Θεωρώ άστοχη την επιστολή. Εμείς κάνουμε έναν αγώνα, όπως κάνει ο ίδιος για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και οι κατηγορίες ότι είμαστε εκεί για διαφημιστικούς λόγους και προσωπικά συμφέροντα είναι άτοπες και λανθασμένες.
Θα μιλήσω και πιο συγκεκριμένα για μένα και τη Φλόγα. Όταν καλούμασταν να συμμετάσχουμε στο τουρνουά πέρυσι για να προσφέρουμε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, το κάναμε για προσωπικά συμφέροντα και διαφημιστικούς λόγους;»

Για τη διαιτησία:

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι οι διαιτητές παρεμβαίνουν στις εκλογές. Ξέρω τι αξιόλογα άτομα είναι ο κ. Τομαράς και ο κ. Καψάλης και τους οποίος έχω εξυμνήσει για το έργο τους. Ωστόσο αν παρέμβουν στις εκλογές θα είναι μέγα λάθος και θα πρέπει να παραμείνουν εκτός της εκλογικής διαδικασίας. Η διαιτησία οφείλει να είναι ακέραιη και να μην χρησιμοποιείται ως φόβητρο στους προέδρους των ομάδων.
Δεν γίνεται να πηγαίνουν και να παίρνουν θέση υπέρ μίας παράταξης. Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν πρόεδρο ομάδος να δει δύο διαιτητές με έναν υποψήφιο της Ένωσης. Τι θα πει δηλαδή;
Επειδή είμαι και επαγγελματίας στο Αγρίνιο, στο μαγαζί έρχονται συνέχεια διαιτητές, παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Βρέθηκα μπροστά σε διαιτητή τον οποίο πήραν από την Ένωση και του είπαν να μην έρθει από το μαγαζί μου!
Οι διαιτητές θα έπρεπε να είναι ουδέτεροι και όχι να λένε να μην πηγαίνει ο κόσμος σε κάποιο μαγαζί.
Από την άλλη, οι ίδιοι αυτοί να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις άλλων προέδρων για να πάρουν ψήφους…»

Για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο:

«Δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα. Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι πως ο Νομός μας είναι πολύ πίσω στο γηπεδικό. Οι δημοτικές αρχές και οι βουλευτές δεν έχουν βοηθήσει. Ζητάμε απλά καθημερινά πράγματα. Όχι σουίτες και πολυτέλειες. Αν γίνουν γήπεδα, θα έρθει ο κόσμος στους αγώνες και τα παιδιά στο άθλημα. Αλήθεια, τι προτιμούν οι πολιτικοί; Τα παιδιά στα ναρκωτικά ή στον αθλητισμό;»…

Για την ενασχόλησή του με το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο:

«Ασχολούμαι 3 χρόνια στον χώρο και έχω κάνει μόνο φίλους. Είμαι φίλους με όλους. Έχω καλή σχέση με όλους τους προέδρους όλων των ομάδων. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αντιπάθεια και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.
Δεν είναι όλη η ζωή μου γύρω από το ποδόσφαιρο. Το κάνω για το χωριό μου, για το καλό του χωριού μου. Το κάνω από χόμπι».
Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Κουτσομπίνας για την ομάδα του, την Φλόγα.

Για τις μεταγραφές και το ρόστερ:

«Κρατήσαμε τον προπονητή και τους παίκτες που θέλαμε. Προχωρήσαμε σε κάποιες μεταγραφές (Ρόκκο, Νούλα) και 4-5 άλλες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Ψάχνουμε για έναν ακόμη μικρό αμυντικό και κατά τα άλλα είμαστε έτοιμοι.
Το ρόστερ έχει κλείσει κατά 90%. Υπάρχουν ακόμη μερικές προτάσεις. Ας ξεκινήσουν οι μεταγραφές, για να πάρουμε τα δελτία των ποδοσφαιριστών μας, να ανακοινώσουμε επίσημα τις κινήσεις μας αυτές και βλέπουμε. Αν προκύψει βέβαια κάτι άλλο καλό, θα το κοιτάξουμε».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Θέλω να κάνουμε μια καλή πορεία, αλλά ο βασικός στόχος μας είναι η παραμονή. Είμαστε μία νεοφώτιστη ομάδα και παίζουμε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία του Νομού.
Με ενδιαφέρει να μην είμαι περαστικός από την κατηγορία. Θέλω να κρατήσω την ομάδα για χρόνια και ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Δεν μπορεί η Φλόγα όμωςνα χτυπήσει τα μεγαθήρια (Παναιτώλιο, Όμηρος, ΑΕΜ κλπ). Ομάδες με γήπεδο και κόσμο.
Πολλοί λένε ότι πάμε κι εμείς για πρωτάθλημα, αλλά εμείς είμαστε ένα μικρό χωριό με 800 περίπου κατοίκους. Δεν έχουμε γήπεδο, δεν έχουμε κόσμο. Πώς να χτυπήσουμε εμείς τις παραδοσιακές δυνάμεις του Νομού; Δε νομίζω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο από μια καλή πορεία.
Εδώ δεν ξέρουμε καν σε ποιο γήπεδο θα παίξουμε, πώς να μιλήσουμε για πρωτάθλημα; Ας μην είμαστε πλεονέκτες… Αν δεν βρούμε γήπεδο μάλιστα, δεν θα μπορέσουμε καν να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα!»

Για το γήπεδο στην Παλαιομάνινα:

«Έχει γίνει μελέτη για νέο γήπεδο στο χωριό. Το χωριό ανήκει στον Δήμο Ξερομέρου και ο νέος δήμαρχος που έχει εκλεγεί θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου… Ας αναλάβει τις ευθύνες του κι αυτός. Η ομάδα ανήκει στον Δήμο Ξηρομέρου. Εμείς θα κάνουμε την πρώτη κίνηση.
Η Φλόγα είναι η μόνη ομάδα του Δήμου στην Α ΕΠΣΑ. Αν για αυτούς δεν λέει κάτι και δεν τους νοιάζει ο αθλητισμός, εμείς δεν ευθυνόμαστε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Ο Δήμος Ξηρομέρου είναι υπεύθυνος να μας βρει γήπεδο. Δεν θέλουμε χρήματα. Ζητάμε ένα γήπεδο, αλλιώς μία βοήθεια για τις μετακινήσεις.
Δεν είμαστε επαίτες. Δεν ζητάμε, ούτε θα ζητήσουμε κάτι.
Αν ήταν ομάδα του Αστακού τι θα γινόταν; Εκτός κι αν η Παλαιομάνινα δεν ανήκει στον Δήμο Ξηρομέρου…»

Ο προσωπικός του στόχος ως πρόεδρος της ομάδας:

«Με ενδιαφέρει σαν πρόεδρος να αφήσω ένα γήπεδο. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να το πετύχω. Αν δεν το έχω καταφέρει μέχρι του χρόνου όμως, θα αποχωρήσω. Θα είμαι αποτυχημένος αν δεν καταφέρω να λύσω το γηπεδικό. Αν γίνει όμως, θα φτιάξουμε ακαδημίες και θα λειτουργήσουμε αθλητικό κέντρο. Δεν μπορούμε να φέρουμε τώρα ντόπια παιδιά. Πώς θα τα προσεγγίσουμε; Δεν γίνεται να λειτουργήσουμε έτσι.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε με τον Δήμο και την Περιφέρεια για να πετύχουμε τον γηπεδικό στόχο».

Για την προσφορά της ομάδας (στο χωριό):

«Η ομάδα βοηθάει στο πολιτιστικό κομμάτι του χωριού. Έχει προσφέρει κάποια χρήματα, σε εκδηλώσεις. Έχουμε προσφέρει και χρήματα στο Δημοτικό σχολείο του χωριού. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την περιοχή.
Έχουμε βοηθήσει και σε άλλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο Νομό».

Για τους άλλους νεοφώτιστους:

«Το Παναιτώλιο είναι παραδοσιακή δύναμη. Έχει ισχυρό πρόεδρο, γήπεδο και κόσμο. Πιστεύω ότι θα πάει πάρα πολύ καλά. Θα είναι από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος…
Η Ακαδημία Ευηνοχωρίου είναι ένα χωριό που είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο. Έχουν δύο ομάδες, ακαδημίες, γήπεδο και κόσμο που τους ακολουθεί. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι πολύ καλός απ’ ότι έχω ακούσει, αν και δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Έχουν όλα τα φόντα να πάνε πολύ καλά».

Για την Εθνική:

«Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου έχω την αίσθηση ότι η Εθνική θα πάει καλά. Δεν χρειάζεται να είμαστε πλεονέκτες. Ξέρουμε τα μεγέθη των υπολοίπων. Αν περάσει τον όμιλο θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Για τον Παναιτωλικό:

«Ο Παναιτωλικός είναι η πρώτη ομάδα του Νομού και πάντα θα είναι. Ο Κωστούλας είναι πολύ ισχυρός πρόεδρος. Έχει κάνει πολλά για την ομάδα, αλλά και για το Αγρίνιο.
Το καλύτερο είναι πως είναι καθαρή ομάδα! Εύχομαι να πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα.
Θέλω εδώ να σημειώσω πως η φετινή κίνησή της να βραβεύουν τους MVP οι χορηγοί ήταν πολύ σωστή και πολύ έξυπνη κίνηση. Έδειξε ότι υπολογίζει τους χορηγούς. Τις τοπικές επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου