Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Βγήκε «μήνυμα» για τις εκλογές της ΕΠΣΝΑ - Εφημερίδα «Συνείδηση» - Γιώργος Παπαϊωάννου

Βγήκε «μήνυμα» για τις εκλογές της ΕΠΣΝΑ


Εκπρόσωποι από 54 ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας και πολλοί ακόμα άνθρωποι του ποδοσφαίρου παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση της «Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης»  το βράδυ της Τετάρτης στο Emileon. Η συμμετοχή έκανε αίσθηση σε όλους και ενώ απουσίαζαν για διάφορους λόγους εκπρόσωποι άλλων ομάδων που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της. Το τι θα επιλέξουν οι ομάδες τελικά στις εκλογές ίσως δεν πρέπει να προδικαστεί από τώρα. Το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι που πασχίζουν για τις ομάδες τους, κάτι βασίζουν στην «Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση». Αυτό δεν προκύπτει μόνο από τη συμμετοχή. Εξάγεται από επί μέρους στάσεις, όπως ότι κανείς δεν προσήλθε τυπικά ούτε βιάστηκε να φύγει και οι περισσότεροι παρέμειναν για τρεις ώρες στην αίθουσα, από τα συχνά, αυθόρμητα και παρατεταμένα χειροκροτήματα σε πολλά σημεία των ομιλιών, από τη διάθεση για παραπάνω συζήτηση μετά το πέρας της συγκέντρωσης περί τις 10:30 το βράδυ. Το λόγο πήραν πολλοί θέτοντας διάφορα ζητήματα και οι οργανωτές της σύναξης ήταν «διαβασμένοι» να δώσουν θετικές ή αρνητικές απαντήσεις. Πάντως άνοιξε ένας ευρύς και σοβαρός διάλογος, που κρατούσε έντονο το ενδιαφέρον πρώτα των Παραγόντων των ομάδων και έπειτα όλων των υπολοίπων.


Δόθηκε η κατεύθυνση

Τον κύριο όγκο της ανάλυσης για τις κατευθύνσεις της «Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης» ανέλαβε ο Δημήτρης Ντάουλας. Στον πρόλογο είπε: «Κάποιοι άνθρωποι ιδρύσαμε αυτή την Κίνηση μετά από ένα χρόνο της σημερινής Διοίκησης της ΕΠΣ στο τιμόνι της Ένωσης, επειδή διαπιστώσαμε ότι ήταν άνευροι, χαλαροί, χωρίς έμπνευση και όραμα. Ξεκινήσαμε το 2011 και για να ωθήσουμε την ΕΠΣ, αλλά μάταια. Ήρθαμε από καλή αγωνία, για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο και να το οδηγήσουμε σε άλλο επίπεδο, να αποκτήσει τη δυναμική που είχε παλιές εποχές, τις οποίες πολλοί ζήσαμε». Στη συνέχεια ανέλυσε τους λόγους που κανένα στέλεχος της «Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης» δεν αποζητά τίτλους και καρέκλες, αναφέροντας τις περγαμηνές τους. Είπε ακόμα πως μετά τους Αποστολάκη, Μίχο, Τσάμη, Βασιλείου δεν αναδείχθηκαν παίκτες ανάλογης καριέρας, για να επισημάνει: «Αυτό δεν μπορεί να αφεθεί στη τύχη των Παραγόντων με απλή διαχείρηση από την ΕΠΣ. Εμείς θέλουμε να γίνουμε και μεταβατικό στάδιο, ανοίγωντας δρόμο για νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη να ασχοληθούν με τα κοινά του ποδοσφαίρου. Οι προτάσεις μας είναι υλοποιήσιμες στο 90% αρκεί να υπάρχει όρεξη, μεράκι, αγάπη για το ποδόσφαιρο και επειδή υπάρχει ο οικονομικός παράγοντας σε δύσκολη περίοδο δεν μπορούμε να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά». Εκεί ανέφερε και ένα ιστορικό δεδομένο ως παράδειγμα: «Θαυμάζω πάντα και έχω παράδειγμα τους ανθρώπους που ήλθαν στην πατρίδα πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία το 1922 και έφτιαξαν τεράστιες ομάδες, ενώ δεν είχαν που την κεφαλή κλίναι και ήταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Εμείς δεν μπορούμε; Μπορούμε, αρκεί να συντονιστούμε».
Ακολούθως ο Δημήτρης Ντάουλας σημείωσε: «Εμείς δεν θα κατηγορούμε ανθρώπους, μόνο την απραξία και ανυπαρξία της σημερινής ΕΠΣ. Εκείνοι όμως δεν έχουν να επιδείξουν ούτε έργο ούτε προτάσεις και επιχειρούν να χτυπούν πρόσωπα. Εγώ προσωπικά νιώθω γεμάτος από τίτλους και διακρίσεις, αλλά έχω και τη φλόγα να συνεισφέρω γιατί χρωστάω στο ποδόσφαιρο και νιώθω έχω δυνάμεις να δώσω για προσφορά. Να ανοίξει ο δρόμος, να έλθουν οι νεότεροι και να κάνουν περισσότερα». Μάλιστα για τη δική του υποψηφιότητα ανέλυσε πως ενώ έχει δικαίωμα να την καταθέσει, δεν θα το κάνει γιατί η άλλη πλευρά θα καταφύγει δικαστικά και δεν θα ήθελε να βάλει σε περιπέτειες ούτε την Κίνηση, ούτε τις ομάδες και ενημέρωσε: «Η Κίνησή μας έχει πολλούς ανθρώπους για να ηγηθούν και όλοι ομόφωνα αποφασίσαμε να είναι πρόεδρος ο Νίκος Χολέβας». Αφού ανέφερε την μεγάλη σχέση του κ. Χολέβα με το ποδόσφαιρο παρουσίασε όλους τους υποψήφιους, εξηγώντας πως έχουν αφεθεί κενές θέσεις για την περίπτωση να υπάρξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Αναφέρθηκε και στις μικρές ηλικίες ποδοσφαιριστών, για τις οποίες εξείγγειλε την πρόσληψη προπονητικών τιμ υψηλού επιπέδου, σε συνεργασία με τις ομάδες και συνέχισε: «Πρέπει να τοποθετήσουμε προπονητές ανά Δήμους, να βλέπουν τα νέα παιδιά ώστε να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους, όχι μόνο γύρω από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι». Λίγο μετά είπε για τα Παιδικά πρωταθλήματα: «Απαράδεκτο να παίζουν τα παιδιά παλαίμαχοι διαιτητές, όπως σχεδιάζει η ΕΠΣ. Έχουν άλλη ψυχολογία από τα παιδάκια, ούτε είναι δυνατόν να ξυπνούν πολύ πρωί και να ετοιμάζονται και έπειτα πως θα βγουν νέοι διαιτητές; Εμείς θα λύσουμε το θέμα με χορηγούς. Ήδη υπάρχουν τέτοιοι επιχειρηματίες στην Κίνηση και θα βρεθούν κι άλλοι».
Για την διαφάνεια τόνισε: «Θα δημοσιοποιούμε τα πάντα για να μπορείτε να μας ελέγξετε, όσοι ηγούνται να αισθάνονται τη πίεση».
Ο κ. Ντάουλας διατύπωσε την άποψη πως οι εκλογές έπρεπε να γίνουν νωρίς και να είναι γνωστή από καιρό η ημερόμηνία, να μην μείνουν για 20 Ιουλίου που αρκετοί θα βρίσκονται ίσως σε διακοπές. Και συνέχισε: «Γιατί η ΕΠΣ δεν αναφέρει τα δικαιώματα τωνμ οάδων στις εκολογές και τις υποχρεώσεις τους για να μπορούν να ψηφίσουν; Εμείς θέλουμε τη συμμετοχή όλων.
Αναφέρθηκε στις επιχορηγήσεις λέγοντας: «Οφείλουμε να πιέσουμε τους πάντες για να πάρει το τοπικό ποδόσφαιρο αυτά που δικαιούται. Τους Βουλευτές μας, τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους και θα μπουν μπροστά αναγνωρίσιμοι άνθρωποι που συμπορεύονται μαζί μας, όπως ο Πέτρος Μίχος και άλλοι που σήμερα δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν». Για να καταλήξει: «Πρέπει να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα, έτσι θα συνδράμουν και οι χορηγοί. Αυτό θα γίνει με θυσιαστική προσφορά, με αγώνα κι όταν στρέψουμε τα φώτα στο ποδόσφαιρο. Το οποίο δεν έχει περισσότερη βρομιά απ’ ότι όλοι οι άλλοι τομείς, έχει τη λιγότερη αλλά λόγω της δημοσιότητας όλα γίνονται γνωστά και όλοι περιμένουν να κατηγορήσουν».
«Θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Παναιτωλικού, που από σκληρή και κακόφημη έδρα έγινε ένα γήπεδο μοναδικό στην Ελλάδα σε συμπεριφορά», τόνισε για τον πολιτισμό στα γήπεδα συμπληρώνοντας: «Αν εμείς περάσουμε σε άλλο επίπεδο θα συμβεί κάτι αντίστοιχο στα γήπεδα, με κόσμο που σήμερα δεν έρχεται».
Στον τέλος ο Δημήτρης Ντάουλας δεσμεύτηκε: «Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε νύχτα- μέρα για το ποδόσφαιρο και ζητάμε τη συνεργασία όλων».


Ομιλία προέδρου

Ο Νίκος Χολέβας, ο οποίος υπήρξε 10 χρόνια ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και 16 χρόνια Πρόεδρος στον Κένταυρο, είπε μεταξύ άλλων ως Πρόεδρος της Κίνησης: «Αποφάσισα να συμπορευτώ, να ενωθώ με φίλους, έχοντας τη βεβαιότητα πως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το καλό του ποδοσφαίρου. Έχουμε ανθρώπους άξιους. Δεν θα ασχοληθώ με τη σημερινή ΕΠΣ γιατί επέλεξαν λάθος τακτική. Κρύβονται. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ισονομία και διαφάνεια, να δώσουμε αίγλη και κύρος στο ποδόσφαιρο για να φέρουμε τους φιλάθλους πάλι στα γήπεδα. Δεν επιτρέπεται να μην έχουμε καμία ομάδα σε πανελλήνια πρωταθλήματα, πλην του Παναιτωλικού. Υποχρεούμαστε στηρίξουμε το ποδόσφαιρο για το συμφέρον των παιδιών της Αιτωλοακαρνανίας. Ενόψει των εκλογών θεωρώ μεγάλο λάθος να χρησιμοποιείται η Επιτροπή Διαιτησίας, εμείς το καταγγέλουμε εσείς θα το κρίνετε. Θέλουμε να πάμε ομαλά στις εκλογές, χωρίς κατηγόριες επί προσωπικού».


Ακούστηκαν απόψεις

Ο λόγος δόθηκε και σε άλλα μέλη της Κίνησης, τον Πάνο Στεργίου, τους γιατρούς Γιώργο Τριάντη και Γιάννη Αλεξόπουλο που αναφέρθηκαν σε ιατρικά ζητήματα του ποδοσφαίρου και γενικά τέθηκε το ζήτημα λειτουργίας του Ενωσιακού Ιατρείου προς όφελος των ομάδων. Μάλιστα σ’ αυτό επέμενε ο Χρήστος Κουτσομπίνας, όπως και στο θέμα μείωσης των εξόδων για το οποίο οι παριστάμενοι ανέφεραν συνοπτικά μία σειρά ενεργειών που έχουν προγραμματίσει προς την κατεύθυνση αυτή. Αρκετοί πρόεδροι πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν σε θέματα που δυσκολεύουν τις ομάδες, εξωτερικεύοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσα ενέργειες και απευθυνόμενοι στην ηγεσία της «Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης».    
Ιδιαίτερη νότα ο χαιρετισμός του Πέτρου Μίχου: «Είναι τιμή για μένα όταν με καλεί ο τόπος μου. Δεν περίμενα πριν λίγα χρόνια ότι αυτή η κίνηση, στην οποία συντάχθηκα, θα γιγαντώνονταν τόσο πολύ. Συγκινούμε όυαν βλέπω τέτοιες κινήσεις, αλλά πιο πολύ από τους Παράγοντες και μαζί τους προπονητές γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έφτανα κάπου στο ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να ενδιαφερθούμε για τη νεολαία, γιατί μέχρι τώρα δεν τα κάναμε σωστά. Αδιανόητο η Αιτωλοακαρνανία να μην έχει τουλάχιστον ένα διεθνή για πάνω από 10 χρόνια, γι’ αυτό χρειάζεται καλύτερη διοίκηση και οργάνωση. Με κεντρίζει σ΄αυτή την Κίνηση ότι δεν κυριαρχεί το «εγώ» και θα είμαι πάντα δίπλα σε ό,τι μπορώ να συμβάλω. Είμαι σίγουρος πως στο τέλος που θα γίνει ταμείο θα πείτε άξιζε αυτή η Κίνηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου